Uvjeti korištenja

Nositelj svih prava na ovoj mrežnoj stranici je društvo Jadransko more d.o.o. (Nositelj).

Uvjeti se primjenjuju na prava/obveze koja se odnose na kupnju Supercroatian proizvoda putem ove e-trgovine te na prava/obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (Ugovor) između Vas kao našeg Kupca i nas kao Nositelja.

Prodavatelj i pružatelj usluge e-trgovine je Jadransko more d.o.o. za trgovinu i usluge, A. Štrbana 6, 10000 Zagreb, OIB:48336464153, a Kupac je posjetitelj/korisnik mrežne trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Korištenjem usluge ove internet trgovine smatra se da su potrošači upoznati s ovim Uvjetima prodaje (Uvjeti) te da ih razumiju i prihvaćaju.

Upućujemo vas da prije kupnje pročitate ove Uvjete kako biste bili upoznati s pravima i obvezama.

Nositelj pridržava pravo izmjene Uvjeta i sadržaja stranice bez prethodne najave i nije odgovoran za eventualne posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim mrežnim stranicama.

Usluga mrežne trgovine (e-trgovine) namijenjena je punoljetnim osobama. U slučaju da maloljetne osobe neovlašteno koriste mrežnu trgovinu, roditelji/skrbnici preuzimaju prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Nositelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Nositelj sve opise provjerava i ažurira, ali zadržava pravo grješke u opisu i slici proizvoda.

Uvjeti prodaje

I) Sklapanje ugovora o prodaji

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja proizvoda ili usluge putem ove mrežne trgovine uz plaćanje naknade/cijene proizvoda

Kod sklapanja ugovora na daljinu, naručivanjem i slanjem narudžbe na mrežnoj stranici ili putem službe za korisnike, nastaje prijedlog kupoprodajnog ugovora. Narudžba će biti valjana 7 dana, a mi ćemo vam primitak narudžbe potvrditi e-poštom. Kupoprodajni ugovor će biti dovršen potvrdom prijedloga u obliku slanja naručene robe, o čemu ćete obavijest primiti e-poštom.

Ugovor obvezuje od trenutka kada Kupac prihvati ponudu od Nositelja na jedan od slijedećih načina:

 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik mrežne trgovine
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik mrežne trgovine
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem e-maila info@supercroatian.com

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge, odabrati sigurnosnu zaporku i dostaviti valjanu adresu e-pošte. Podatci za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti. Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu. Nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama, a Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji ili popunjenoj narudžbi za proizvod bez registracije, odnosno od trenutka kada Kupac prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

II) Raskid ugovora o prodaji

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Nositelj je dužan potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od kada je Kupcu (ili trećoj osobi koju je odredio), a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj što je primila na temelju ugovora. Kako bi Kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, dužan je o svojoj odluci obavijestiti Nositelja prije isteka roka izjavom poslanom poštom ili e-poštom na info@supercroatian.com. Korisnik/kupac će navesti svoje osobne podatke, a može koristiti i pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Ako Kupac jednostrano raskine Ugovor, bez odgađanja će se izvršiti povrat novca uz naknadu troškova isporuke, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Nositelj zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. U slučaju kasnijeg odustajanja od ugovora, bit će vam vraćena samo cijena proizvoda.

Nositelj može izvršiti povrat nakon što Kupac vrati robu ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

III) Uvjeti i postupak kupnje

Cijena proizvoda (uključivo PDV i trošak dostave), vidljiva je u „košarici“ prije zaključenja narudžbe. Informacije o potvrdi kupnje dostavit će se na adresu e-pošte Kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK).

Ako ne primite obavijest o potvrdi narudžbe, molimo da nam se javite kako bismo provjerili status narudžbe.

IV) Dostava i uvjeti dostave

Vaše narudžbe dostavljamo u suradnji s Hrvatskom poštom. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i istaknut je na računu i u košarici uz cijenu proizvoda

Dostava unutar RH:

 • trošak dostave za pošiljke do 1 kg je 20 kn(2,65 €), a od 1-2 kg je 29 kn(3,85 €)
 • trošak dostave uz pouzeće uvećava se za 6 kn(0,80 €), a dostava je besplatna za narudžbe iznad 400kn(53,09 €)
 • rokovi dostave su informativnog karaktera i temelje se na očekivanim rokovima isporuke prijevoznika: Hrvatska-kopno (7 radnih dana), Hrvatska-otoci (10 radnih dana)
 • trošak ponovne dostave snosi Kupac

Dostava izvan RH:

 • za pošiljke do 500 g je 81 kn(10,75 €), a za pošiljke od 500g – 1 kg je 105 kn(13,94 €)
 • za međunarodne isporuke nije predviđena mogućnost dostave pouzećem
 • dostava je besplatna za narudžbe iznad 700kn(92,91 €)

U određenim slučajevima zadržavamo pravo pružanja usluge isporuke robe bez naknade

V) Reklamacije i prigovori

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke; ako ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo odbijanje primitka, jer postoji mogućnost da je proizvod oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti pošiljatelju uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda i ostale prigovore možete poslati na:

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz zamjenu proizvoda ili povrat uplaćenog iznosa. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, Kupac treba poslati fotografiju reklamacije, a trošak zamjene proizvoda snosi Nositelj.
U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (originalno pakiranje) proizvod će biti predan na vještačenje. U slučaju opravdanosti reklamacije, trošak zamjene proizvoda snosi Nositelj, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak snosi kupac.

VI) Način i postupak plaćanja

Plaćanje proizvoda i troškova dostave može se izvršiti:

 1. Općom uplatnicom – u poslovnicama banaka, FINA-e ili Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, kupac će podatke potrebne za plaćanje primiti e-poštom.
 2. Internet bankarstvom – kod banke u kojoj kupac ima ugovorenu mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, kupac će podatke potrebne za plaćanje primiti e-poštom.
 3. Plaćanje pouzećem – cjelokupni iznos računa s troškom dostave plaća se dostavljaču prilikom preuzimanja pošiljke.

Nositelj se obvezuje poštovati privatnost korisnika pa ćemo vaše osobne podatke koristiti samo u svrhu određenu ovim Uvjetima.